I SUED THE SCHOOL SYSTEM !!!Albert Einstein dikur ka thënë: Çdo njëri është një gjeni. Por nëse e gjykon një peshk në bazë të aftësisë së tij për t’u ngjitur në një pemë atëherë ai do ta jetojë të gjithë jetën duke besuar se është i paaftë Zonja dhe zotërinjë të jurise sot në gjykim. Ne kemi një shkollim modern gëzohem që erdhët këtu sot. Jo vetëm që e bën një peshk të ngjitet në një pemë, por edhe e bën të zbres dhe të vrapon 10 milje Më thuaj, Shkollë. A jeni të kënaqur me gjërat që keni bërë? Duke kthyer miliona njerëz në robotë. Ju duket kënaqësi juve? A e keni idenë se sa fëmije ndjihen si ky peshku që noton në rrjedhjen e sipërme në klasë, pa gjetur aftësitë e tyre? Duke të menduar se janë të paaftë. Duke besuar se janë të padobishëm. Epo ka ardhur koha, jo më justifikime Unë e akuzoj shkollen për vrasjen e kreativitetit, individualitetit dhe për të qënë intelektualisht abuziv. Ai është një institucion i vjetër që ka tejkaluar përdorimin e tij Kështu që i nderuar gjykatës kjo ishte deklarata ime, dhe nëse më lejoni të ju prezantoj me dëshminë e rastit tim, dua ta dëshmoj -Vazhdo.-Ekspozita A: Ja ku kemi një celular modern, e njohim Këtu kemi një telefon nga 150 vitëve më parë. Ndryshim i madhë apo jo? Qëndroni me mua Këtu kemi një makinë në ditën e sotme dhe ja ku kemi një makinë nga 150 vitëve më parë. Ndryshim i madhë apo jo? Por kushtoni vëmendje kësaj: Ja ku kemi një klasë në ditën e sotme dhe ja ku është një klasë 150 vitëve më parë A nuk është një turp ky? Dhe vertët një shekull ka kaluar pa pasur asnjë ndryshim. Ju pretendoni që i përgatisni studentat për të ardhmen?! Por më dëshmi si këto më duhet të ju pyes, a i përgatisni studentat për të ardhmen apo për të kaluarën? Bëra disa hulumtime rreth teje dhe zbulova se jeni bërë për të trajnuar njerëz që të punojnë në fabrika Kjo shpjegon faktin përse i vendosni studentat në rreshta të drejtë dhe të rregullt. I thoni që të rrinë ulur dhe të ngrinjë dorën nëse duan të flasin. Ja dhuroni një pushim të shkurtër për të ngrënë dhe 8 orë të tëra i tregoni se si të mendojnë. Oh! Dhe i bëni të konkurrojnë për të marë një A (10)! Një notë që vendosë kualitetin e produktit mishë në nivelin "A". E kuptoj që gjërat kanë qënë ndryshe atëher. Të gjithë e kemi një të kaluar Une personalisht nuk jam një Ghandi, por sot ne nuk kemi nevojë të krijojmë robotë-zombie. Bota ka përparuar dhe tani kemi nevojë për njerëz që mendojnë kreativisht, novatore, në mënyrë kritike në mënyrë të pavarur, me aftësite për tu lidhur E di, çdo shkenctar do t'ju tregojë që nuk ka dy trurë njësoj dhe çdo prindër me dy ose tre fëmije më shumë do ta konfirmon këtë Pra, ju lutem, më shpjegoni përse i trajtoni studentat si kapele të nje mase që të gjithëve duhet patjeter të ju përshtasin Ndyrësi! [Gjykatësi: Kujdes gjuhën] Me falni i nderuar gjykatës por nëse një doktor i përshkruan të njejtin ilaç për të gjithë pacientat e tij rezultatet do të jenë tragjike. Shumë njerëz do sëmuren, por kur vjen puna tek shkolla, kjo është pikërisht çfar ndodhë. Ky keqpërdorimi edukativ ku një mësues qëndron para 20 fëmijë. Çdo njëri me forcë të ndryshme, nevoja të ndryshme, dhurata të ndryshme, ëndrra të ndryshme dhe ju i mësoni të gjithve gjërat njëlloj, në mynëren njësoj. Kjo është tmerruese. Zonja dhe zotërinjë, i pandehuri nuk duhet të lirohet. Kjo mund të jetë një nga veprat penale më të këqijat ndonjëherë Le të përmendim mënyrën e së trajtuari punonjësve tuaj Kundërshtim! [Gjykatësi: Refuzoj. Dua ta dëgjoj këtë.] Është një turp Mësuesit kanë një nga punët më të rëndësishme në planet dhe gjithsesi paguhen shumë pak Nuk është çudi që shumë studenta marrin kaq pak në këmbim. Le të bëhemi të sinqertë mësuesit duhet të paguhen aq sa paguhen doktorët sepse një doktor mund të operoj një zemër dhe të shpëtoj jetën a një fëmiju Por një mësues i mirë mund të prekë zemrën e një fëmiju dhe ta lejojë që të jetojë Mësuesit janë heronjë që shpesh herë e marrin fajin, por ata nuk jan problemi. Ata punojnë në një sistem pa pasur shumë mundësi Programi mësimor është krijuar nga krijues që nuk kanë mësuar fëmijë asnjëherë në jetë. Janë të fiksuar me teste të standardizuara. Ata mendojnë se duke punuar me pyetje me shumë zgjedhje, do të përcaktojnë sukses. Është e quditshme. Në fakt këto lloj teste janë aq të papërpunuar, sa që duhet të braktisen Por mos më dëgjoni mua. Dëgjojeni Frederick J Kelley. Burri që krijoi teste të standardizuara, që tha, dhe po e jap kuotën: "Këto teste janë tepër të papërpunara për t'u përdor dhe duhet të braktisen." Zonja dhe zotërinjë të jurisë nëse ne vazhdojmë poshtë kësaj rruge, rezultatet do të jenë vdekjeprurëse Nuk kam shumë besim në shkollën, por kam besim në njerëzit Dhe nëse mund të personalizojmë kujdesin shëndetësor, makinat dhe faqet e Facebook-ut, atëherë është detyra jonë të bëjmë të njejtën gjë për edukimin. Ta përmirësojmë dhe ta ndryshojmë. Ta shkatërrojmë shpirtin shkollor sepse është i pavlerë po të mos punojmë për shpirtin e çdo studenti. Kjo duhet të jetë detyra jonë Nuk ka më bazë të përbashket. Në vend të kësaj le të arrijmë thelbin e çdo zemre në çdo klasë. Natyrisht, matematika është e rëndësishme, por jo më e rëndësishme sesa arti apo kërcimi Le t'i japim çdo aftësie një shans të barabartë E di që kjo tingëllon si një ëndërr por shtetet si Finlanda po bëjnë gjëra mbresëlënëse. Ata kanë ditë më të shkurta, mësuesit paguhen mirë, detyra të shtëpisë nuk ekzistojnë edhe ata përqendrohen tek bashkpunimi në vend të konkurrimit, por pjesa më mbresëlënëse djem dhe vajza është që sistemi i tyre arsimor mposhtë çdo shtet tjeter në botë. Vende të tjera si Singapore me sukses të vazhdueshëm, shkolla si programet e Montessori, si akademia Khan, nuk ka asnjë zgjidhje. Por le të vazhdojmë sepse ndërsa studentat janë 20% të popullimit tonë, ata janë 100% e ardhmja jonë kështu që le të përkushtohemi tek ëndrrat e tyra. Nuk e kemi idenë se çfarë mund të arrijmë Kjo është një botë ku unë besoj se një peshk nuk duhet të jetë i obliguar për të ngjitur një pemë Kjo ishte e gjitha. Përshëndetje të gjithve, unë jam Prince Ea dhe dua të ju falenderoj shumë që shikuat video-en time Por tani dua të di çfar mendoni ju. Si mund të krijojmë bashkë një mënyrë për të mësuar më mirë dhe një të ardhme më mësim më effektiv dhë të dobishëm Dua që të vizitoni faqen neste.com/preorderthefuture dhe të shpërdani mendimet dhe idetë e juaja rreth kësaj teme.

42 thoughts on “I SUED THE SCHOOL SYSTEM !!!

 1. I want you to rule the world. Tests should be optional, topics/subjects should be optional. Everything should be optional.

 2. In belgium we have something called aanmeldsysteem.
  It makes you choose 3 schools. 1st choice 2nd choice 3rd choice.
  Today…when i came home.. my mom told me there was no place in any of the schools. Im gonna be studying some latin stuff when im
  Better at computers.

 3. You sued the school system?! You total poofter.
  Blame the liberals. Blame your parents, blame those who didn't stand up and scream at the curriculum makers. Thw school can only use the toos given them. Did you scram when the trie dto give you handljts. When you were told you shoudl be less beucsee of slavery. Did you demand your mum to marry and stay faithful. Do you demand that of yourself now? All this bullshot rap to make yourslef seem a hero. All cliche that caused the problems. The fact you can't see it is the issue. Comparing Finland, yeja they are a homogeneous culture, beleif system, and don't rap and act like hoods

 4. I might be late, but I feel like this video needs to be aired every beginning and end of the school year for everywhere. I also hope that kids who are my age and in my grade, which is deemed the most important grade in middle school ,(7th), also the grade that “will determine our high schools” which will then “determine our life”, will speak out. I might just be a little kid to whoever is reading, but as a honor student I feel useless. Getting straight As is what I’ve been taught, and what I’ve tried hard to keep consistent. However, I know looking at my parents who work in a restaurant, that spelling words right on my spelling tests, or being the top of class, will do me no good when I am dealing with angry customers and late nights of work. I used to grow up in a restaurant feeling free and creative. Honestly I think school has turned me into a robot. And no, to you this comment might not seem important, but to me I’m letting my frustrations open. I don’t want the likes, the attention or anything, I want someone, anyone, to take action and see this.

 5. Agreed,now days in school they really don’t teach us….and i dont feel like im not learning enough….

 6. As a student I am constantly told I’m wrong and constantly looking at what I did wrong instead of right. School has become more about, “just passing” instead of, “I understand this”

 7. my mom always wants me to have the best grades but my school is so hard and idk how im going to pass it and ughhh i hate it so much imma be punished forever bc my grades

 8. In my school We have to stay at hostel compulsory in grade ten giving 4 hours of sleep, less than 50 days holiday for a whole year and then rest of time studying to get A

 9. School is the place where we should get real type education like :
  1. Disciplane.
  2. Learn how to respect.
  3. How to fulfill our dreams.
  4. Making good friends.
  5. Learning about real value of life.
  6.No selfishness.
  7.No such kinds of competitions.
  8. No force feeding.
  9.No judging (specially by faces and grades)
  10. Difference between realty and fakes.
  In short education is not the thing which students want to learn but It's the thing which system want's to teach.

 10. In year 10 rn have my gcse’s next year and I can’t tell you what I learnt last week the teachers just don’t care anyone they just shout and get frustrated when we don’t understand no one learns anything anymore we just try and pass and hope it’s enough to get a decent paying job

 11. As a student schools should defenitly change basically all there doing is giving us anxiety and telling us what to think and how to live life preparing us for the past not the present it sucks

 12. I am a very shy and quiet person and teachers dont like me for it. They always say I should talk more and stuff but guess what? Thats who I am, you cant change me. I wanted to be homeschooled but my parents didnt let me. I wish I had better teachers…

 13. Can you tell this to the Queen? She will help the whole of the UK Australia and New Zealand. Come on fam, let’s get Prince to the Queen ASAP

 14. I don’t fully know who you are yet but thank you. Thank you for being a voice for students who feel the exact same

 15. I feel like I’m just wasting my time sitting in that stinky classroom 7 hours a day and not learning ÂńŸthįñg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *